WE MAKING BRANDS SHINE

בית הספר “בסיס” הוקם ב-1993 ע”י האמן דוד זונדלוביץ’, ומאוחר יותר עבר המוסד לניהולו של האמן יעקב דורצ’ין. ב-2000 הוא הפך לעמותה, שבראשה עומדת הפסלת דוריס ארקין, רעייתו של איש העסקים מורי ארקין. המשכן הקודם היה ב”הדסה נעורים”, סמוך לבית ינאי, בשנת 2009 החלה הקמת הבניין החדש בן שבע קומות מרווחות בהרצליה פיתוח, שאותו תכננה האדריכלית ורדינה רודי יחד עם האדריכלים ארנון ניר וישי ברסלואר ובשיתוף המעצבת הגרפית ענת סאקס.

תקציב הבנייה שלו חסוי, אבל למראה רמת הפרטים והגימור, שלא היתה מביישת את הווילות הסמוכות, אפשר להעריך שמדובר בעשרות מיליוני שקלים.

בית הספר התמקם בבניין שהיה מבנה משרדים, על מגרש ששטחו קצת יותר מדונם. לפי חוקי תמ”א 38, ניתן להגדיל את אחוזי הבנייה ולהוסיף שתי קומות לכדי 2,840 מטרים רבועים בנויים. למרות העובדה שזהו אזור תעשייה ומסחר, חוקי התכנון והבנייה מתירים להקים בו מוסד חינוכי שיכשיר תלמידים לתחומי מלאכה ואמנות.

בית הספר נראה גם במבט מכביש החוף, אך ייחודו נחשף כשנכנסים אליו. ההפתעה הראשונה היא חדר המדרגות, אותו חלל שהולך ונעלם במבני ציבור רבים – בדרך כלל הוא מצטמצם למדרגות חירום ולמעליות – ואילו כאן הוא דומיננטי במיוחד.

הקירות שמקיפים את המדרגות תוכננו בקפידה והם תומכים למעשה במבנה כולו, שבחלליו אין עמודים. “זה חתיכת פסל, הבניין הזה”, אומרת האדריכלית רודי, שעוסקת גם בפיסול. לדבריה, עבודת היציקה של הקירות היתה איטית במיוחד, משום שהיה צריך לצקת כל חלק בנפרד כדי ליצור את מניפת הגוונים של הבטון האפור. את המדרגות מעטרים מאחזי יד ומעקות מחלידים, שדומים בצורתם ליציקות הבטון ומשלימים את הצבעוניות התעשייתית. אור טבעי חודר דרך חלון תקרה (סקיי-לייט).

הבטון הגלוי מקבל ביטוי גם בחזיתות הבניין, והחלונות מקורים ברפפות אלומיניום שהרוחב שלהן דומה לזה של פסי הבטון. באחת מפינות הגג יש אבנים שמסודרות באקראי, ושניתן לראות אותן מהכביש. האבנים אמורות היו ליצור את שם בית הספר, בסיס, אבל הרעיון נפל והשם עוצב בצורה אחרת.

הפרויקטים שלי
WE MAKING BRANDS SHINE
הרצליה פיתוח I בית בסגנון יפני
WE MAKING BRANDS SHINE
הרצליה פיתוח I בסיס לאומנות ותרבות
WE MAKING BRANDS SHINE
עמק חפר I בית בסגנון כפרי
קרא עוד
עמק חפר I בית בסגנון כפרי

סוס בסלון: הצצה לבית במושב אליכין | בניין ודיור אהבת הנסיעות לחו"ל של בעלי הבית בישוב אליכין, הכתיבה לאדריכל בועז שניר את עבודתו על שיפוץ הבית. מדובר בבית בן שתי קומות שמשתרע על פני 220 מ"ר ומשלב בתוכו בין הכפריות של טוסקנה לבין מוטיבים מהמזרח הרחוק. הוא מונה שישה חדרי שינה המיועדים לזוג ולשני ילדיהם. תהליך השיפוץ ארך כארבעה חודשים, כשהמעטפת של הבית שנבנה בשנות ה-80, נשארה ברובה, והפנים שונה לגמרי. לבקשת בעלי הבית, נוספו שלושה אזורי פנאי בחצר: איזור ג'קוזי, איזור של בר-מטבח וגריל ואיזור "זולה".

X